12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVlad Voiculescu: Eliminăm politica de partid din spitale

Vlad Voiculescu: Eliminăm politica de partid din spitale

Guvernul a adoptat astăzi o ordonanță de urgență care prevede atât deschiderea funcțiilor de manager în spitale pentru toți cei care au competențe, cât și faptul că managerii de spitale nu mai pot deține funcții în partide politice, a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă.

„Această ordonanță este despre două lucruri. Unu — este despre deschiderea funcțiilor de manager în spitale pentru toți cei care au competențe. (…) Doi — nu mai vrem politică de partid în spitale. E motivul pentru care managerii de spitale nu mai pot, începând de astăzi, deține funcții de conducere, administrare sau control în cadrul niciunui partid politic”, a spus Vlad Voiculescu, citat de Agerpres.

Voiculescu a anunțat și că va fi pregătit un ordin de ministru prin care reprezentantul pacienților va face parte din comisia de concurs pentru ocuparea postului de manager.

„Conducerea de spital, la fel la orice altă conducere a unei unități, îți ocupă foarte mult timp, așa că nu e OK să mai ai 3-4 alte meserii pe lângă. Există cazuri în care ziua de lucru a unei persoane cu funcții de conducere ajunge la 48 de ore. Și director de spital, chirurg, cercetător”, a subliniat ministrul Sănătății.

Ministrul a mai anunțat că, în cazul în care managerii care dețin societăți comerciale, acestea nu vor putea să aibă relații cu spitalele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS