30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernatorul unui district din sud-estul Turciei a decedat în spital, în urma unui atac cu bombă

Guvernatorul unui district din sud-estul Turciei a decedat în spital, în urma unui atac cu bombă

Guvernatorul districtului Derik din provincia Mardin (sud-estul Turciei), care fusese rănit joi într-un atac cu bombă asupra biroului său, a decedat în spital în urma rănilor, scrie Agerpres.
Suspiciunile privind autorii atacului vizează militanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat grupare teroristă de către Ankara. În total trei persoane au fost rănite în acest atac, comis cu un dispozitiv improvizat.
Guvernatorul Muhammed Fatih Safiturk din Derik s-a numărat printre cei trei răniți, suferind arsuri de gradul doi. El a decedat vineri dimineață la un spital din orașul Gaziantep, unde fusese transportat cu elicopterul pentru tratament, a relatat agenția de presă Dogan.
Safiturk a venit la conducerea municipalității din Derik în luna iulie, în cadrul unei serii de schimbări a aleșilor locali ai Partidului Democrat al Regiunilor (DBP), aliat al Partidului Partidul Popular Democrat (HDP, prokurd).
Ankara acuză HDP, al treilea cel mai mare partid din parlament, de legături cu PKK, care luptă pentru autonomia etnicilor kurzi în sud-estul Turciei. HDP neagă orice legături directe cu PKK și susține că acționează pentru soluționarea pașnică a conflictului.
Atacul de joi nu a fost revendicat, dar PKK comite deseori atacuri cu bombe și rachete atacuri în sud-est, unde violențele au reizbucnit după încetarea armistițiului de doi ani, care a spulberat fragilul proces de pace angajat în toamna anului 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS