Aproximativ 20 de persoane au participat la o manifestație de susținere a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a procurorului șef al acesteia, Laura Codruța Kovesi, informează Agerpres.

Acțiunea a avut în fața hotelului care a găzduit Forumul Republica Moldova—România în domeniul justiției la care au participat, printre alții, șefa DNA, dar și procurorul anticorupție din Republica Moldova, Viorel Morari, și directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru.

Manifestanții au cerut intensificarea măsurilor anticorupție în Republica Moldova, după modelul din România. De altfel, ei au afișat pancarde cu mesajul „DNA trece Prutul” sau „DNA te așteptăm/ Hoții toți să-i judecăm”.

Întrebată cum comentează dorința populației ca Republica Moldova să împrumute modelul românesc de luptă anti-corupție, șefa DNA a declarat: „Ceea ce putem să facem noi cei din DNA este să împărtășim experiența noastră, și pozitivă, și negativă. Noi nu avem numai succese. Avem și insuccese, cum le spun reprezentanții mass-media. În general, dosarele în care sunt achitări sunt considerate insuccese. Din fiecare experiență pe care o avem încercăm să învățăm ceva. Suntem în contact cu colegii noștri (din Republica Moldova — n.r.)”.