Acasă Actualitate Cioloș s-a întâlnit cu ministrul afacerilor externe al Iranului

Cioloș s-a întâlnit cu ministrul afacerilor externe al Iranului

-

Prim-ministrul României, Dacian Cioloș, l-a primit azi, 9 noiembrie, pe ministrul afacerilor externe al Republicii Islamice Iran, Mohammad Javad Zarif, aflat într-o vizită oficială în România, la invitaţia omologului român, Lazăr Comănescu, informează Guvernul într-un comunicat.

Prim-ministrul Cioloș și ministrul Mohammad Javad Zarif au salutat intensificarea din ultimul an a contactelor bilaterale la nivel înalt, realizate atât la Teheran, cât și la București, ca urmare a semnării Planului Comun şi Cuprinzător de Acţiune dintre Iran şi comunitatea internaţională, reprezentată de Grupul E3+3 şi AIEA.

Discuțiile au vizat noi căi de relansare a cooperării sectoriale, cu accent pe investiții, transporturi, energie, agricultură, cercetare științifică și educație.

Prim-ministrul român a exprimat interesul României pentru piața agricolă iraniană, dorința de a întări cooperarea în domeniul transporturilor ferate, maritime și portuare, precum și disponibilitatea de a sprijini conectarea Iranului la piața energetică central și est-europeană.

Ministrul iranian de externe a mulțumit pentru contactele stabilite cu ocazia vizitei la București, atât la nivel politic, cât și de către membrii delegației care l-a însoțit, constituită din reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Mine și oameni de afaceri ai Republicii Islamice Iran.

Cei doi interlocutori au discutat, totodată, evoluțiile de securitate din regiunea Orientului Mijlociu, cu accent pe situaţia din Siria, respectiv pe efortul comun de combatere a terorismului.

ȘTIRI VIDEO GdS