Acasă Actualitate Pakistan: Cel puțin 15 morți într-un accident de tren

Pakistan: Cel puțin 15 morți într-un accident de tren

-

Cel puțin 15 persoane și-au pierdut viața și peste 40 au fost rănite când două trenuri de pasageri au intrat în coliziune joi dimineața într-o gară din Karachi, important port în sudul Pakistanului, potrivit unui prim bilanț comunicat de către surse spitalicești, conform tribune.com.pk.
Echipe de intervenție dotate cu aparatură de tăiere a metalului încearcă să descarcereze victimele aflate încă printre vagoanele deraiate, sub privirile a zeci de trecători, conform imaginilor difuzate de televiziune.

Accidentul s-a produs când Zakaria Express, care venea de la Multan, important oraș în Pendjab (centrul țării), a percutat Farid Express, care venise de la Lahore și staționa în gara Jumma Goth, în partea de est a Karachi.

„Nu cunoaștem încă numărul exact al victimelor, dar în cele două trenuri erau aproximativ 1.000 de pasageri” în momentul accidentului, a indicat pentru AFP Nasir Nazer, coordonator de district la municipalitatea din Karachi, adăugând că au fost trimise mașini și utilaje pentru a scoate oamenii prinși sub vagoanele deraiate.
Accidentele feroviare sunt frecvente în Pakistan, țară care a moștenit din trecutul său colonial sub dominație britanică o vastă rețea de cale ferată, prost întreținută și învechită în prezent.
În septembrie, patru persoane și-au pierdut viața și alte 100 au fost rănite în coliziunea dintre două trenuri în orașul Multan.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.