16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn sistem de rachete Patriot va fi adus în România pentru desfășurarea unui exercițiu militar

Un sistem de rachete Patriot va fi adus în România pentru desfășurarea unui exercițiu militar

Exercițiile militare surpriză și viitoare desfășurări de trupe vor ajuta NATO să-și perfecționeze apărarea antiaeriană în timp ce Alianța își adaptează abordarea pentru a descuraja Rusia în flancul estic, a declarat general american Timothy McGuire, adjunctul comandantului trupelor americane în Europa, relatează Agerpres.

Un astfel de program de aplicații militare se va desfășura în România la începutul lunii noiembrie. Circa o sută de militari americani au primit săptămâna aceasta un ordin surpriză să transporte pe calea ferată un sistem de rachete antiaeriene Patriot din Germania în România, pentru a participa la un exercițiu împreună cu alți circa o sută de militari români.

Astfel de aplicații consolidează capacitatea de reacție rapidă, a indicat generalul citat. „Nu dorim război, dar cea mai bună cale de a menține pacea este să ne consolidăm apărarea și să fim pregătiți în orice moment”, a explicat el.

În contextul amenințărilor venite dinspre Rusia, armata americană și aliații ei au început să lucreze urgent la îmbunătățirea coordonării cu apărarea antiaeriană a statelor din flancul estic, care au în dotare sisteme de rachete antiaeriene foarte vechi, unele achiziționate pe vremea Pactului de la Varșovia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS