21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a adoptat OUG privind prelungirea cu doi ani a decontării tratamentelor în străinătate pentru pacienții din Colectiv

Guvernul a adoptat OUG privind prelungirea cu doi ani a decontării tratamentelor în străinătate pentru pacienții din Colectiv

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență prin care se prelungește cu doi ani posibilitatea decontării tratamentelor pentru victimele tragediei din clubul Colectiv care se tratează în străinătate, a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, într-un briefing la Palatul Victoria.

„Guvernul a adoptat astăzi o ordonanță de urgență care modifică OUG adoptată la începutul acestui an referitoare la plata tratamentului pentru pacienții din Colectiv care au fost tratați în străinătate sau care urmează să fie tratați în străinătate. Astfel, prelungim cu încă doi ani posibilitatea ministerului de a deconta aceste tratamente în străinătate pentru toți pacienții din Colectiv”, a afirmat Vlad Voiculescu, citat de Agerpres.

El a adăugat că suma alocată va fi inclusă în bugetul ministerului pe următorii doi ani.

Potrivit lui Voiculescu, în acest an, bugetul destinat tratării în străinătate a pacienților de la Colectiv a fost „într-o mică măsură folosit”. Ministrul a explicat că de vină au fost „greutățile birocratice, barierele birocratice”, care au fost eliminate prin noua ordonanță de urgență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS