24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloș: Sper ca tot mai mulți producători de automobile să investească în cercetare-dezvoltare

Cioloș: Sper ca tot mai mulți producători de automobile să investească în cercetare-dezvoltare

Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți, că își dorește ca sectorul privat să investească tot mai mult în România în cercetare-dezvoltare, exprimând speranța că va vedea din ce în ce mai mulți mari producători de autovehicule care să investească în acest domeniu.

„Ne dorim nu doar construcția de autoturisme, dar și — așa cum statul investește — sectorul privat să investească din ce în ce mai mult în partea de cercetare-dezvoltare. Nu doar pentru că acesta este viitorul dezvoltării sectorului industrial, dar și pentru că România are un potențial de valorificat în acest domeniu al ingineriei, al cercetării, dezvoltării și inovării aplicate. Cred că a sosit vremea să creăm condiții din ce în ce mai bune pentru ca acești specialiști români care în momentul de față sunt nevoiți să meargă în altă parte pentru a câștiga mai bine și pentru a-și pune în valoare competențele, să poată să rămână în țară și să contribuie la dezvoltarea performanței și a competitivității sectorului industrial”, a afirmat premierul,citat de Agerpres.

Cioloş s-a aflat în vizită de lucru la Centrul Tehnic Titu al Grupului Renault.

El a precizat că o cincime din activitatea de cercetare, inovare, dezvoltare a întregului grup Renault este făcută în România.

„Sper să vedem în anii care vin din ce în ce mai multe mari grupuri producătoare de automobile care să investească nu doar în partea de producție, dar și în partea de cercetare, dezvoltare, inovare”, a adăugat primul ministru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS