Acasă Actualitate Investigaţie la TAROM după întârzierea avioanelor

Investigaţie la TAROM după întârzierea avioanelor

-

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a demarat o investigație în cazul cursei TAROM București – Iași, care urma să plece de pe aeroportul Otopeni joi, la ora 20,35, și a ratat decolarea, a declarat pentru Agerpres, directorul general al agenției, Nicolae Stoica.

„Au fost mai multe decolări și întoarceri, însă noi investigăm doar cazul TAROM București — Iași. Este vorba despre o investigație și nu o anchetă, pentru că ancheta presupune găsirea vinovaților, iar noi vrem să ne dăm seama de ce s-a ratat decolarea. În cadrul investigației avem în vedere mai multe componente: și procedurile de pe aeroportul Otopeni și cum a acționat pilotul, deci nu e doar TAROM”, a precizat șeful CIAS.

Nicolae Stoica a ținut să sublinieze că pasagerii TAROM pot călători în siguranță, existând foarte multe cazuri de întreruperi de decolări sau ratări ale aterizării, care nu intră în sfera evenimentelor ce se investighează.

Oficialul CIAS a mai spus că investigația „va dura un pic”, deoarece cutiile negre de pe aeronavă trebuie trimise în Franța, pentru decodificare.

O aeronavă a companiei TAROM, care urma să ajungă la Iași, a ratat joi seară decolarea de pe Aeroportul Otopeni, din cauza unei probleme tehnice. Anterior, cursa TAROM RO 637 București — Satu Mare, care decolase la ora 16:48 de pe Otopeni, s-a întors după aproximativ 20 de minute pe aeroport, din cauza unor defecțiuni tehnice se pare că la trenul de aterizare.

De asemenea, vineri, aeronava TAROM cu destinația Timișoara, prevăzută să decoleze la ora 12:40, cu 57 de pasageri la bord, a decolat cu o întârziere de o oră și cincizeci de minute din cauza defectării unui difuzor de la bordul aeronavei. Deoarece regulile spun că o aeronavă trebuie să aibă în momentul decolării toate echipamentele în ordine, difuzorul a fost înlocuit în ultimul moment.

ȘTIRI VIDEO GdS