16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Mediului anunţă că nu a fost solicitat pentru a acorda derogarea de împuşcare a ursului la Sibiu

Ministerul Mediului anunţă că nu a fost solicitat pentru a acorda derogarea de împuşcare a ursului la Sibiu

Ministerul Mediului nu a fost solicitat pentru a acorda derogarea de împuşcare a ursului care s-a plimbat, ieri, prin Sibiu, instituţia precizând că va sesiza Poliţia Sibiu în vederea demarării unei anchete, informează Mediafax.

„Ministerul Mediului va transmite, în cursul zilei de astăzi, o sesizare către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu, prin care solicită o anchetă care să stabilească cât mai precis condiţiile în care ursul a apărut în oraş. (…) Ministerul ia în calcul şi posibilitatea ca apariţia ursului în zona locuită a oraşului să fie rezultatul unei activităţi ilegale: eliberarea voluntară a unui urs ţinut ilegal în captivitate, evadarea unui urs din captivitate, transportul ilegal etc. (…)Ministerul Mediului nu a fost solicitat pentru a acorda derogarea de împuşcare. Necesitatea unui astfel de demers din partea echipei de intervenţie, în situaţia dată, va fi stabilită de organele de anchetă abilitate”, se arată într-o poziţie oficială a Ministerului Mediului, postată pe pagina de Facebook.

Totodată, Ministerul Mediului a anunţat că a cerut Direcţiei Sanitar Veterinare analize care să determine starea de sănătate a ursului înainte de împuşcare, inclusiv să stabilească dacă exemplarul a fost tranchilizat anterior ajungerii în oraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS