Acasă Actualitate Angela Merkel, huiduită la Dresda, de ziua naţională a Germaniei

Angela Merkel, huiduită la Dresda, de ziua naţională a Germaniei

-

 

Cancelarul german Angela Merkel a fost fluierată şi huiduită la sosirea să în Dresda, unde s-a născut mişcarea anti-islam şi xenofobă Pegida, informează HotNews. O parte a mulţimii a huiduit şi a strigat „Pleacă!” la adresa liderului conservator, în timp ce alţii afişau pancarte cu „Merkel trebuie să plece”, potrivit televiziunii publice ZDF. Preşedintele federal, Joachim Gauck, a fost şi el huiduit la sosirea în Saxa (est) de către simpatizanţii Pegida, o mişcare care de doi ani organizează manifestaţii împotriva refugiaţilor şi a musulmanilor.

În condiţiile în care dreapta populistă creşte constant în sondaje, după ce în Germania au ajuns anul trecut circa 900.000 de refugiaţi şi migranţi, Angela Merkel, care participa la sărbătorile dedicate zilei naţionale, a insistat asupra „respectului reciproc” şi „acceptarea opiniilor publice foarte divergente” pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă ţară. Cancelarul, la putere de 11 ani, se confruntă cu o mişcare de contestare inedită legată de îngrijorările legate de migranţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

Prima investiție realizată de un rezident al High-Tech Industry Park (HTIP) la Craiova

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Cosmin Vasile a participat, miercuri după-amiază, la evenimentul prilejuit de inaugurarea primei investiții realizate de un rezident...