10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru primele trei zile ale săptămânii viitoare

Prognoza meteo pentru primele trei zile ale săptămânii viitoare

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în următoarele două zile, vremea va fi instabilă în regiunile din vestul, centrul şi nordul ţării, devenind normală termic pentru această perioadă din an.

Cerul va fi mai mult noros, pe arii extinse vor fi ploi cu caracter temporar ce pot fi însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 20…25 l/mp, cu precădere în nord-vest şi la munte. În restul teritoriului, valorile termice, deşi în scădere uşoară, se vor situa în continuare peste mediile climatologic specifice datei; dimineaţa vor fi zone cu nebulozitate joasă şi ceaţă, apoi cerul va avea înnorări temporare şi pe spaţii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime între 7 şi 17 grade.

În schimb, în Oltenia va fi cald, o răcire a vremii urmând să se înregistreze începând de miercuri. Astfel, până pe data de 4 octombrie, valorile termice, mai ales cele diurne, vor înregistra o creştere semnificativă, astfel încât media acestora va ajunge la 25…26 de grade. Şi minimele nocturne vor fi în creştere treptată şi vor atinge, în medie, 12…13 grade, în data de 4 octombrie. După 5 octombrie, va avea loc un proces de răcire care va aduce regimul termic în limite normale, media temperaturilor maxime urmând a fi de 20 de grade, iar a celor minime de 8…9 grade. Până pe data de 3 octombrie nu au fost prognozate ploi, urmând ca, după această dată, probabilitatea de apariţie a acestora să fie în creştere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS