23.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Cuminţenia pământului a strâns 1.163.032 de euro din cei 6 milioane euro...

Cuminţenia pământului a strâns 1.163.032 de euro din cei 6 milioane euro necesari

-

Subscripţia publică pentru achiziţionarea sculpturii Cuminţenia pământului a reuşit să adune până în prezent 1.163.032 de euro din cei 6 milioane de euro necesari, a anunţat Ministerul Culturii într-un comunicat de presă. „Avem o lună la dispoziţie până când trebuie să achiziţionăm lucrarea lui Constantin Brâncuşi, iar, în acest interval, analizăm toate variantele posibile. Vom reveni în cel mai scurt timp cu planul de acţiune”, a declarat ministrul Culturii, Corina Şuteu, potrivit documentului.
Pentru achiziţionarea operei, Guvernul a alocat deja 5 milioane de euro şi erau necesare încă 6 milioane de euro din donaţii, Subscripţia se încheie pe 30 septembrie.
DIn cei 1.163.032 de euro strânşi, s-au donat 201.704 de euro pe site-ul campaniei www.brancusiealmeu.ro, 67.526 de euro prin intermediul eMag.ro, 748.350 de euro prin transfer bancar în conturile Ministerului Culturii şi 145.452 de euro prin SMS.
De la lansarea subscriptiei până vineri, peste 100.000 de donatori, persoane fizice şi juridice, s-au implicat în subscripţia publică pentru „Cuminţenia Pământului”, iar 11.500 de vizitatori au văzut sculptura lui Constantin Brâncuşi la Muzeul Băncii Naţionale a României.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.