Acasă Actualitate Cuminţenia pământului a strâns 1.163.032 de euro din cei 6 milioane euro...

Cuminţenia pământului a strâns 1.163.032 de euro din cei 6 milioane euro necesari

-

Subscripţia publică pentru achiziţionarea sculpturii Cuminţenia pământului a reuşit să adune până în prezent 1.163.032 de euro din cei 6 milioane de euro necesari, a anunţat Ministerul Culturii într-un comunicat de presă. „Avem o lună la dispoziţie până când trebuie să achiziţionăm lucrarea lui Constantin Brâncuşi, iar, în acest interval, analizăm toate variantele posibile. Vom reveni în cel mai scurt timp cu planul de acţiune”, a declarat ministrul Culturii, Corina Şuteu, potrivit documentului.
Pentru achiziţionarea operei, Guvernul a alocat deja 5 milioane de euro şi erau necesare încă 6 milioane de euro din donaţii, Subscripţia se încheie pe 30 septembrie.
DIn cei 1.163.032 de euro strânşi, s-au donat 201.704 de euro pe site-ul campaniei www.brancusiealmeu.ro, 67.526 de euro prin intermediul eMag.ro, 748.350 de euro prin transfer bancar în conturile Ministerului Culturii şi 145.452 de euro prin SMS.
De la lansarea subscriptiei până vineri, peste 100.000 de donatori, persoane fizice şi juridice, s-au implicat în subscripţia publică pentru „Cuminţenia Pământului”, iar 11.500 de vizitatori au văzut sculptura lui Constantin Brâncuşi la Muzeul Băncii Naţionale a României.

ȘTIRI VIDEO GdS

Amendaţi pentru folosirea telefonului mobil la volan

Poliţiştii de la Rutieră au dat primele amenzi şoferilor depistaţi folosind telefonul mobil la volan. Asta după ce, de sâmbătă, pot fi sancţionaţi cei care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon în timpul condusului.

Horoscop

Berbec Debutul săptămânii vă aduce multă energie şi dorinţă de a vă implica în tot felul de activităţi. Energia de care daţi...

Bancul zilei

Un om de afaceri are un accident de maşină şi vine poliţistul să facă proces-verbal. Afaceristul: Ce nenorocire!… Mercedesul...