Acasă Actualitate Cuminţenia pământului a strâns 1.163.032 de euro din cei 6 milioane euro...

Cuminţenia pământului a strâns 1.163.032 de euro din cei 6 milioane euro necesari

-

Subscripţia publică pentru achiziţionarea sculpturii Cuminţenia pământului a reuşit să adune până în prezent 1.163.032 de euro din cei 6 milioane de euro necesari, a anunţat Ministerul Culturii într-un comunicat de presă. „Avem o lună la dispoziţie până când trebuie să achiziţionăm lucrarea lui Constantin Brâncuşi, iar, în acest interval, analizăm toate variantele posibile. Vom reveni în cel mai scurt timp cu planul de acţiune”, a declarat ministrul Culturii, Corina Şuteu, potrivit documentului.
Pentru achiziţionarea operei, Guvernul a alocat deja 5 milioane de euro şi erau necesare încă 6 milioane de euro din donaţii, Subscripţia se încheie pe 30 septembrie.
DIn cei 1.163.032 de euro strânşi, s-au donat 201.704 de euro pe site-ul campaniei www.brancusiealmeu.ro, 67.526 de euro prin intermediul eMag.ro, 748.350 de euro prin transfer bancar în conturile Ministerului Culturii şi 145.452 de euro prin SMS.
De la lansarea subscriptiei până vineri, peste 100.000 de donatori, persoane fizice şi juridice, s-au implicat în subscripţia publică pentru „Cuminţenia Pământului”, iar 11.500 de vizitatori au văzut sculptura lui Constantin Brâncuşi la Muzeul Băncii Naţionale a României.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. Novara T Impex, un reper important pe piața construcțiilor din Oltenia

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Primăria vrea înapoi banii pe polivalentă

Primarul Slatinei a anunțat la prezentarea bugetului că, cel mai probabil, investiția la sala polivalentă va fi abandonată. Primăria a plătit lucrări...