Acasă Actualitate Patru militari români, răniți în Afganistan, în urma detonării unui dispozitiv exploziv...

Patru militari români, răniți în Afganistan, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat

-

Patru militari din Batalionul Protecția Forței ”Rechinii Albi” au fost răniți duminică,  în jurul orei 10.3o, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat. S-a întâmplat în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan, anunță Ministerul Apărării, citat de b1.ro.

După securizarea zonei, răniților li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar. Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu și soldatul Costică-Victor Tarnovschi sunt supravegheați de medicii, iar starea lor este bună. De asemenea, conducerea Batalionului a asigurat condițiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor.

Ministrul Apărării Naționale și Șeful Statului Major General sunt informați permanent despre situația militarilor. Toate măsurile sunt întreprinse pentru asigurarea celor mai bune condiții de îngrijire a răniților.

ȘTIRI VIDEO GdS

Se închide fabrica de confecţii Modexim. Şansele de redresare sunt minime

Aproape 300 de angajaţi ai uneia dintre cele mai mari fabrici de confecţii din Craiova sunt concediaţi colectiv. Decizia că fabrica se închide a fost anunţată angajaţilor în ultimul moment. Marţi s-au purtat negocieri pentru redresarea situaţiei şi pentru încercarea salvării fabricii. Conducerea fabricii susţine că majorarea repetată a salariului minim şi creşterea costurilor cu utilităţile au condus la declinul fabricii din domeniul confecţiilor.