22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateANM: Intervalul 19 septembrie - 2 octombrie, caracterizat de o vreme în răcire și episoade de ploi

ANM: Intervalul 19 septembrie – 2 octombrie, caracterizat de o vreme în răcire și episoade de ploi

Regimul termic prognozat în următoarele două săptămâni va fi caracterizat de o vreme, în general, în răcire, cu temperaturi maxime ce vor atinge cel mult 22 de grade Celsius, în timp ce precipitațiile vor fi prezente, în majoritatea regiunilor, atât la începutul intervalului de prognoză, cât și în zilele de 26, 27 și 29 septembrie, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 19 septembrie – 2 octombrie.

În Oltenia, regimul termic se va situa sub cel specific perioadei, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză. Temperatura maximă a aerului va fi în scădere până în data de 22 septembrie, apoi nu se va modifica semnificativ, iar către sfârșitul perioadei va crește ușor și treptat. Valorile nocturne vor scădea până spre finalul acestei săptămâni, după care vor marca o creștere, tot ușoară și treptată. Media maximelor, pe întreaga regiune, va fi de la 22 de grade la începutul primei săptămâni, până la 18 — 19 grade la sfârșitul acesteia și de 19 — 21 de grade, pe parcursul săptămânii a doua. Va ploua în primele două zile, când și cantitățile de apă vor fi mai însemnate, apoi condițiile de ploaie vor fi din ce în ce mai reduse.

La munte, regimul termic va fi în scădere până la mijlocul primei săptămâni, apoi va crește ușor și treptat. Scăderea, la valorile diurne, va fi de la o medie de 13 grade, în prima zi, până la 5 — 6 grade, în data de 22 septembrie. Ulterior, media maximelor va ajunge la 6 — 12 grade. La valorile din cursul nopților, scăderea va fi de la o medie de 9 grade, la începutul intervalului, până la 0 și chiar—1 grad Celsius, către finalul primei săptămâni. Creșterea va însemna un regim termic, mediat la scara întregii regiuni, între 0 și—1 grad, la începutul perioadei de prognoză, spre 4 grade la sfârșitul acesteia. Va ploua în perioada 19 — 21 septembrie, când cantitățile de apă vor fi însemnate, iar la altitudini mai mari, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Probabilitatea de apariție a altor ploi, însă nu pe arii foarte extinse, va fi în creștere în intervalul 25 — 30 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS