16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul culturii, Vlad Alexandrescu: Este îngrijorătoare corupţia din domeniul patrimoniului

Ministrul culturii, Vlad Alexandrescu: Este îngrijorătoare corupţia din domeniul patrimoniului

Ministrul culturii, Vlad Alexandrescu, spune că a fost informat, vineri dimineaţă, despre percheziţiile care au avut loc la Direcţia de Cultură Bucureşti, precizând că este îngrijorătoare corupţia din domeniul patrimoniului.
„Am fost informat că în cursul acestei dimineţi au avut loc percheziţii la Direcţia de Cultură Bucureşti. Vom face tot ceea ce se impune pentru a asigura transparenţa, legalitatea şi lupta anticorupţie. Ancheta trebuie să clarifice situaţia până la ultimele consecinţe. Este îngrijorătoare corupţia din domeniul patrimoniului. Justiţia trebuie să investigheze toate suspiciunile şi actele de corupţie“, a scris ministrul culturii, Vlad Alexandrescu, vineri, pe pagina sa de pe platforma de socializare Facebook.
Mai mulţi funcţionari din Ministerul Culturii au fost audiaţi vineri de poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, într-un dosar de trafic de influenţă, în care au fost deja reţinute trei persoane, au precizat, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei.
Doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant joi seară, în timp ce primeau 6.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra membrilor unei comisii de avizare din cadrul unei instituţii de cultură.
Conform anchetatorilor, în cursul lunii ianuarie, unul dintre aceştia ar fi solicitat 10.000 de euro pentru obţinerea unui aviz, pretinzând că are influenţă asupra funcţionarilor unei comisii de avizare din cadrul unei instituţii de cultură, atât în mod direct, cât şi prin intermediul unei alte persoane. Cei doi bărbaţi ar fi fost sprijiniţi şi de o femeie.
Astfel, unul dintre cei prinşi în flagrant ar fi contactat o persoană, care a depus documentaţia necesară obţinerii avizului din luna iulie 2015 şi i-ar fi condiţionat obţinerea avizului de remiterea a 10.000 de euro.
Banii ar fi trebuit să ajungă la Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii, iar una dintre persoanele prinse în flagrant ar fi Alexandru Frâncu, potrivit surselor citate.
Mădalina Cerban – Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS