Acasă Actualitate Acord de coordonarea activităţilor legate de repatrierea asistată a cetăţenilor români aflaţi...

Acord de coordonarea activităţilor legate de repatrierea asistată a cetăţenilor români aflaţi în situaţii dificile

-

Guvernul a adoptat, printr-o Hotărâre, Acordul de colaborare semnat la 2 noiembrie 2015, la București, între Ministerul Afacerilor Externe – prin Departamentul Consular – şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

Acordul prevede coordonarea activităţilor legate de repatrierea asistată a cetăţenilor români aflaţi în situaţii dificile, precum şi a activităţilor legate de consolidarea capacităţii de răspuns a Ministerului Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, de schimburile de informaţii şi documente, de cooperarea tehnică şi de alte aspecte relevante în domeniu. Prin acest document se formalizează colaborarea din ultimii ani dintre Ministerul Afacerilor Externe şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, în vederea eficientizării intervenţiilor pe canale diplomatice pentru asistarea cetăţenilor români aflaţi în dificultate.

Cooperarea cu Organizația Internațională pentru Migrație are în vedere sprijinirea acțiunilor MAE de repatriere a cetățenilor români din zone unde prezența consulară română este redusă sau nu există, în condițiile în care OIM are reprezentanţi în 480 de zone/regiuni.

Înființată în 1951, Organizația Internațională pentru Migrație este principala instituție interguvernamentală specializată în domeniul migrației, activând în strânsă legatură cu parteneri guvernamentali, interguvernamentali și neguvernamentali.

Având în componență 157 state membre și alte 10 cu statut de observator, OIM are birouri în peste 100 de țări și își dedică întreaga activitate pentru promovarea migrației reglementate în beneficiul tuturor. Acest lucru este realizat prin oferirea de servicii și consultanță atât pentru guverne, cât și pentru migranți.

OIM își desfașoară activitatea în patru arii de gestionare a migrației: migrație și dezvoltare, facilitarea migrației, reglementarea migrației, migrația forțată.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.