Acasă Actualitate 21 de răniți într-un avion al companiei Air Canada

21 de răniți într-un avion al companiei Air Canada

-

Un avion al companiei Air Canada, care efectua zborul 88 de la Shanghai cu destinația Toronto, a fost nevoit să facă o escală de urgență la Calgary – vestul Canadei – miercuri după-amiază, pentru a permite acordarea de îngrijiri medicale pentru 21 de pasageri răniți în timp ce avionul traversa o zonă cu violente turbulențe atmosferice, relatează Ici Radio-Canada.
Aeronava de tipul Boeing 777-300 ER transporta 332 de pasageri și 19 membri ai echipajului. Cei 21 de pasageri, între care trei copii, au fost transportați la un spital după sosirea lor la Calgary, viața lor nefiind în pericol. Traversarea zonei cu turbulențe a durat 45 de minute.
Unul dintre pasageri a relatat presei că echipajul a acționat cu mult profesionalism. „Toți membrii echipajului au avut un comportament exemplar. Pasagerii au fost zgâlțâiți și unii dintre ei au suferit răni ușoare. Ar fi putut fi mult mai rău”, a spus acesta.
Potrivit unui site de supraveghere a traficului aerian, avionul a deviat de la ruta sa în timp ce survola nordul Columbiei Britanice, relatează agerpres.ro.
Air Canada a avertizat Biroul de Securitate al Transporturilor (BST), care a trimis un anchetator la aeroportul din Calgary, potrivit Juliei Leroux, o purtătoare de cuvânt a BST.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.