11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMesajul Papei Francisc de Crăciun: Trebuie să cultivăm un puternic simț al dreptății

Mesajul Papei Francisc de Crăciun: Trebuie să cultivăm un puternic simț al dreptății

Papa Francisc i-a îndemnat pe cei 1,2 miliarde de catolici din întreaga lume să caute „simplitatea” și „simțul dreptății” într-o societate „intoxicată de aparență și narcisism”, joi noapte, în Slujba din Ajunul Crăciunului, relatează AFP și DPA.

„Într-o lume care este prea adesea dură cu cel păcătos și moale cu păcatul, trebuie să cultivăm un puternic simț al dreptății”, a declarat papa argentinian, într-o scurtă predică în fața a mii de credincioși în Bazilica Sfântul Petru din Roma.

„Într-o societate de multe ori iubitoare de consum și distracție, intoxicată de abundență și de lux, de aparență și narcisism, Dumnezeu ne cheamă la un comportament sobru, adică simplu, echilibrat și coerent”, a adăugat el cu ocazia acestei sărbători, care este cu Paștele una dintre cele două celebrări centrale ale creștinismului, notează France Presse.

Jorge Bergoglio, de 79 de ani, era palid și a vorbit cu o voce destul de scăzută după o gripă cu febră timp de mai multe zile. El a intrat în bazilică precedat de o procesiune de cardinali, ținând în mână ferula — bastonul pastoral de argint cu o cruce.

Francisc a denunțat „o cultură de indiferență ce se termină prin a fi nemilos” și a considerat că „ar trebui să înceteze toată frica” pentru creștini, datorită „luminii” ce este nașterea lui Iisus,”Mântuitorul nostru născut într-o iesle” la Betleem.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS