14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLuca Niculescu, aviz favorabil pentru postul de ambasador în Franţa

Luca Niculescu, aviz favorabil pentru postul de ambasador în Franţa

Jurnalistul Luca Niculescu a primit, marţi, aviz favorabil din partea comisiilor de politică externă ale Parlamentului pentru postul de ambasador al României în Franţa, scrie Mediafax.

Luca Niculescu a spus, în timpul audierilor, că relaţia româno-franceză este foarte puternică şi intensă şi că, în ultimii 26 de ani, toţi preşedinţii francezi, cu excepţia lui Francois Hollande, au fost în România.

Niculescu a mai spus că va exista un „sezon cultural românesc în Franţa”, un proiect de mare anvergură cu ocazia împinirii a 100 de ani de la Marea Unire, care „ar putea fi unul dintre punctele trecute în foaia de parcurs”.

De asemenea, Niculescu a amintit de importanţa preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene din 2019 şi a precizat că dialogul politic dintre cele două ţări ar putea fi marcat în cotinuare de vizite politice la cel mai înalt nivel. Prima parte a anului 2016 ar fi cea mai bună pentru vizite la nivel înalt pentru că apoi România şi Franţa intră într-o perioadă electorală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS