13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOMS a salutat introducerea la Beijing a codului roșu de poluare atmosferică

OMS a salutat introducerea la Beijing a codului roșu de poluare atmosferică

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a salutat miercuri instituirea de luni a unui cod roșu de alertă din cauza nivelurilor de smog din Beijing, o premieră pentru capitala Chinei în ceea ce privește utilizarea sistemului de alertă codificat pe culori, implementat încă din anul 2013, informează agenția DPA, potrivit Agerpres.

Constatând că Beijing-ul a intrat în a doua zi în care școlile sunt închise și se înregistrează restricții severe de trafic, Bernhard Schwartlaender, reprezentantul OMS în China, a declarat că măsurile au fost un semn că „autoritățile de la Beijing iau foarte în serios calitatea aerului și problemele de sănătate legate de aceasta”.

În timp ce alerta indică o problemă serioasă și de durată privind poluarea aerului, Schwartlaender a declarat că „OMS salută recunoașterea de către Guvern a acestei situații și decizia sa de a acționa”.

Alerta este un mesaj puternic pentru public cu privire la severitatea poluării, a spus el, adăugând că aceasta „declanșează acțiuni speciale din partea guvernului pentru reducerea nivelului de poluare – de exemplu, închizând șantiere de construcții și fabrici și impunând de restricții de trafic”.

Poluarea aerului poate cauza probleme respiratorii și atacuri de astm, a precizat Schwartlaender avertizând că persoanele deja predispuse la aceste probleme de sănătate, precum și tinerii și bătrânii trebuie să manifeste o grijă deosebită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS