22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAI: Polițiștii au dat amenzi de peste 13 milioane de lei în ultima săptămână

MAI: Polițiștii au dat amenzi de peste 13 milioane de lei în ultima săptămână

Polițiștii au aplicat în ultima săptămână amenzi de peste 13 milioane de lei și au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 300 de mii de lei, a anunțat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliție Monica Dajbog, anunță Agerpres.

În ultima săptămână, în combaterea evaziunii fiscale au fost sesizate 45 de infracțiuni, dintre acestea 13 referindu-se la încălcarea regimului produselor alimentare. S-au aplicat peste 1.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 680.000 de lei, iar valoarea produselor confiscate depășește 71.000 de lei, a afirmat Monica Dajbog, într-o declarație de presă privind rezultatele obținute în această săptămână de către structurile Ministerului în aplicarea Planului de măsuri „Sărbători de iarnă în siguranță”.

Potrivit MAI, polițiștii de la rutieră au reținut în ultimele șapte zile 2.376 de permise de conducere din care 374 pentru depășirea regimului de viteză și 335 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Totodată, polițiștii au sancționat 12.909 de conducători auto pentru depășirea vitezei legale, 259 pentru consum de băuturi alcoolice și 33 pentru lipsa anvelopelor de iarnă. De asemenea, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale administratorilor de drumuri pentru neîndeplinirea obligațiilor legale, precizează Agerpres.

În domeniul silvic, în ultima săptămână au fost constatate 100 de infracțiuni. Polițiștii au aplicat 332 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 400.000 de lei și a fost confiscat material lemnos în valoare de peste 180 de mii de lei. În plus, au fost confiscați pomi de Crăciun, transportați fără aviz de însoțire valabil, în valoare de peste 20.000 de lei.

În ceea ce privește articolele pirotehnice, au fost sesizate 19 infracțiuni pentru care s-au deschis dosare penale, s-au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale și s-au confiscat articole pirotehnice în valoare de 2.379 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS