11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA fost regularizat râul Şuşiţa pe sectorul pod Ursaţi - Pod DN 67 Târgu Jiu - Drobeta Turnu Severin

A fost regularizat râul Şuşiţa pe sectorul pod Ursaţi – Pod DN 67 Târgu Jiu – Drobeta Turnu Severin

Administraţia Bazinală de Apă Jiu a finalizat lucrările la proiectul “Regularizare râu Şuşiţa pe sectorul pod Ursaţi DN 67 D – pod DN 67 Târgu Jiu – Drobeta Turnu Severin, judeţul Gorj”, cofinanţat din Fondul de Coeziune în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Mediu” 2007-2013..

Durata de implementare a proiectului a fost de la 26.05 2015 până la data de 31 decembrie 2015.
„Lucrările de execuţie au fost finalizate, urmând ca în perioada imediat următoare să facem recepţia la terminarea acestora. Valoarea totală a proiectului este de 5 402 966 lei cu TVA, din care contribuţia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune este de 4 862 671 lei şi 540 295 lei contribuţia de la Bugetul de Stat. Obiectivul general al proiectului a constat în contribuirea la un management sustenabil al inundaţiilor, în cele mai vulnerabile zone, prin implementarea de măsuri preventive”, aeclarat în cadrul unei conferinţe de presă directorul A.B.A Jiu, Marin Talău.
Obiectivul general al proiectului este implementarea măsurilor adecvate pentru reducerea riscului la inundaţii cu 90% în bazinul hidrografic al râului Şuşiţa pe teritoriul administrativ al localităţilor Ursaţi, Bârseşti şi Polata, judeţul Gorj, comune aflate în subordinea administrativă a municipiului Târgu Jiu.

„Beneficiarii direcţi ai investiţiei sunt locuitori riverani localităţilor Ursaţi, Bârseşti şi Polata, judeţul Gorj. Râul Şuşiţa traversează, localitățile Ursaţi, Bârseşti şi Polata situate în judeţul Gorj. Localităţile pe teritoriul cărora s-au executat lucrările de amenajare au o populație de circa 4000 locuitori, comune pe teritoriul cărora se desfășoară diverse activități economice importante pentru viața de zi cu zi a oamenilor din zonă”, coordonator proiect, Gabriel Muller.

Lucrările efective ale proiectului au constat în recalibrarea albiei minore, consolidări de maluri, şi efectuarea pragurilor de fund.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS