16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSRI: Suspectul din Covasna a fost tot timpul în atenția noastră; nu a fost în pericol viața cetățenilor

SRI: Suspectul din Covasna a fost tot timpul în atenția noastră; nu a fost în pericol viața cetățenilor

Consilierul directorului SRI, Ovidiu Marincea, a declarat, marți, că extremistul maghiar suspectat de plănuirea unui atac cu explozibil la Târgu Secuiesc era de mai mult timp în atenția SRI, iar viața cetățenilor nu a fost pusă în pericol nicio clipă.

„Există un dispozitiv explozibil improvizat care ar fi avut efecte extrem de grave dacă ar fi fost detonat, s-ar fi soldat cu victime, însă nu am detalii despre ce dispozitiv este vorba. Nu a ajuns să fie plantat acolo în mulțime. (…) A fost tot timpul în atenția noastră. Nu a fost pusă în pericol nicio secundă integritatea sau viața cetățenilor români”, a spus Ovidiu Marincea la un post de televiziune.

Persoana reținută de către procurorii DIICOT în legătură cu intenția de a detona un dispozitiv exploziv improvizat la manifestația de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc se numește Beke Istvan Attila, fiind vorba de un cetățean român de etnie maghiară, au declarat surse judiciare pentru Agerpres. Potrivit surselor menționate, la perchezițiile efectuate de către autoritățile judiciare în legătură cu acest caz au fost găsite la un poligon de antrenament air soft de lângă Covasna unele materiale pirotehnice și electronice care asamblate au capacitatea de producere a unor dezastre și care sunt interzise pentru deținere.

Astfel, au fost găsite 400 materiale pirotehnice de categoria III și categoria II, dispozitive electronice de inițiere temporizare a impulsurilor electronice, precum și dispozitive militare pentru vedere pe timp de noapte și amplificator de imagine, de asemenea interzise pentru deținere, au mai menționat sursele respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS