14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnde se desfăşoară traficul rutier în condiţii de iarnă

Unde se desfăşoară traficul rutier în condiţii de iarnă

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în această dimineaţă, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile.
Începând cu ora 7:45, în judeţul Vâlcea, traficul rutier a fost reluat în condiţii normale pe DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, la kilometrul 208+500 de metri, în zona Brezoi. Circulaţia s-a desfăşurat pe o bandă, alternativ, din cauza unui accident rutier.

Pe câteva drumuri naţionale care străbat zone montane înalte (DN7A, DN66A, DN1H, DN75, DN18, DN67C, DN7C – pe porţiunile deschise circulaţiei), traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă. Atenţie în special pe DN67C Novaci – Rânca, drum de interes turistic, întrucât acesta are declivitate mare! La coborâre este necesară folosirea frânei de motor. Între kilometrii 27 şi 34 există zăpadă bătătorită (1-2 cm), în amestec cu material antiderapant, iar în zona platoului vântul spulberă zăpada (km 34 – 34+800). Un echipaj de poliţie, prezent pe raza localităţii Novaci, recomandă automobiliştilor să aibă în autovehicul lanţuri antiderapante.

În judeţul Vâlcea, pe DN7 Piteşti – Sibiu, la kilometrul 177+140 de metri, din cauza tasării corpului drumului în zona unui podeţ, circulaţia rutieră este deviată prin municipiul Râmnicu Vâlcea, pe străzile Decebal, Republicii şi pe Calea lui Traian.

În judeţul Olt, pe DN64 Drăgăşani – Găneasa, din cauza cedării terasamentului la kilometrul 46+200 de metri, în zona Colibaşi, traficul rutier se desfăşoar pe un fir, alternativ.

În judeţul Prahova, în vederea desfăşurării lucrărilor de reparaţii la un pod situat pe DN1A, în Pasul Bratocea, la kilometrul 156+502 metri, la ieşirea din Cheia către Braşov, traficul rutier se desfăşoară restricţionat, cu ajutorul semafoarelor sau al piloţilor de dirijare. În condiţii similare se circulă şi în zona Măneciu, pe porţiunea kilometrică 133+100 – 133+450 de metri.

Până în data de 30 iunie 2016, DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).

Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri).

Rute ocolitoare pentru traficul greu:

Pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone: DN10 Buzău – Cislău (km 47+070), DJ102B Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov; pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone: DN1B Buzău – Ploieşti, DN 1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

Pe DN5(E85), din cauza desfăşurării lucrărilor de reparaţii la podul Giurgiu-Ruse, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, uneori formându-se coloane de autovehicule la punctul de trecere a frontierei către Bulgaria.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prognozat pentru astăzi că în zonele montane vor predomina lapoviţa şi ninsoarea, iar în Munţii Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 10-15 l/mp.

Sursa: realitatea.net

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS