Acasă Actualitate Două avioane Air France, deviate spre aeroporturi din SUA şi Canada după...

Două avioane Air France, deviate spre aeroporturi din SUA şi Canada după ameninţări cu bombă

-

Două avioane ale companiei Air France, care efectuau curse din Statele Unite spre Franţa, au fost deviate în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza unor ameninţări cu bombă, şi au aterizat în siguranţă pe aeroporturi din SUA şi Canada, relatează CNN, potrivit Mediafax.
Cursa Air France 65, care decolase din Los Angeles către Paris, a fost deviată spre Salt Lake City, în urma unei ameninţări cu bombă primite printr-un apel telefonic de la sol, a declarat un oficial guvernamental american. Oficialul nu ştia dacă a fost arestată vreo persoană sau dacă a existat vreun pasager recalcitrant la bord.

La scurt timp, cursa Air France 55, care decolase de la aeroportul internaţional Dulles din Washington către Charles de Gaulle din Paris, a fost deviată spre un aeroport din Halifax, în provincia canadiană Nova Scoţia, tot din cauza unei ameninţări cu bombă, a precizat o sursă guvernamentală, care nu ştia dacă aceeaşi persoană a efectuat ambele ameninţări sau au fost autori diferiţi.
„Mai multe agenţii lucrează pentru a determina natura ameninţărilor, care au cauzat devierea avioanelor”, a declarat agentul special FBI Todd Palmer.

Nici un avion militar american nu a fost trimis pentru a escorta cele două aeronave vizate de ameninţări, a precizat purtătorul de cuvânt al Comandamentului de apărare aerospaţială nord-american (NORAD), Preston Schlachter.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Ziua vă aduce mult chef de vorbă şi mişcare. Sunteţi foarte expansiv şi precipitat, mai ales în relaţiile cu colegii şi...

Bancul zilei

Iubito, plec la sală. Ai vrea să mergi cu mine?Îţi par grasă?Dacă nu vrei să mergi, nu mergi!Acum sunt şi leneşă?Calmează-te, dragă!...