19.5 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia va avea o contribuţie suplimentară de 100.000 de euro pentru combaterea migraţiei din Africa

România va avea o contribuţie suplimentară de 100.000 de euro pentru combaterea migraţiei din Africa

România va avea o contribuţie suplimentară de 100.000 de euro la Fondul Fiduciar pentru combaterea migraţiei din Africa, documentul constitutiv, prin care vor fi alocate acestui scop 1,8 miliarde de euro, finanţate majoritar din bugetul UE, fiind semnat la Summitului UE-Africa, desfăşurat în Malta, scrie Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, în perioada 11-12 noiembrie, la Summitul Uniunea Europeană (UE) – Africa privind migraţia, precum şi la Reuniunea informală a Consiliului European, ambele evenimente desfăşurându-se la Valletta (Malta).

Potrivit unui comunicat al Admistraţiei Prezidenţiale, în cadrul Summitului UE – Africa au fost adoptate două documente cadru – Declaraţia politică şi Planul de acţiune – „menite să genereze un parteneriat real pentru soluţionarea cauzelor profunde ale migraţiei”.

De asemenea, a fost semnat documentul constitutiv al Fondului Fiduciar pentru combaterea migraţiei din Africa, prin care vor fi alocate acestui scop 1,8 miliarde de euro, finanţate majoritar din bugetul UE, la care se vor adăuga şi contribuţii suplimentare ale statelor membre ale Uniunii. România va avea o contribuţie suplimentară de 100.000 de euro, precizează sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS