5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe următoarele trei zile

Prognoza meteo pe următoarele trei zile

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că mîine în zonele joase de relief vor persista norii joşi, local va fi ceaţă asociată izolat cu burniţă, condiţii în care vremea va deveni rece pentru această dată. Seara în regiunile nordice vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4…5 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 14…15 grade în dealurile Olteniei şi în nord-vestul Munteniei.

La munte în cursul zilei, cerul va fi variabil, dar pe văi şi în depresiuni vor fi nori joşi şi local ceaţă, asociată izolat cu burniţă. Seara şi noaptea, înnorările se vor extinde treptat, izolat va ploua slab şi pe arii restrânse se va mai semnala ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Vor fi 10 grade la Paltinis, 9 la Predeal, 8 la Semenic, 9 la Sinaia şi Stana de Vale, 4 pe Ceahlau Toaca.

Duminică, la munte cerul va fi mai mult noros şi pe arii restrânse va ploua, iar în zona montană înaltă a Carpaţilor Orientali, spre sfârşitul zilei trecător vor fi posibile precipitaţii mixte. Îndeosebi dimineaţa, pe vâi şi în depresiuni, local va mai fi ceaţă, posibil asociată izolat cu burniţă.

Vântul va avea intensificări, mai ales în a doua parte a intervalului când pe creste înalte va fi tare.
Valorile de temperatură vor marca o creştere în majoritatea regiunilor şi vor caracteriza o vreme în general apropiată de regimul termic normal al perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 grade la Miercurea Ciuc şi 16 grade la Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Vâlcea, Craiova şi Piteşti, poate si 17 grade in Oltenia. În vestul, centrul şi nordul ţării cerul va fi mai mult noros şi local va ploua.

Luni, încălzirea continuă astfel că în sudul ţării va fi mai cald decit în mod normal la această dată iar în restul ţării valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 19 de grade frecvent în Oltenia şi vestul Munteniei, izolat si 20 de grade. În zonele joase de relief din vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în extremitatea estică şi de sud-est, cu totul izolat vor fi ploi slabe sau burniţă. Seara în majoritatea regiunilor, dar în special în cele din jumătatea de nord, pe spaţii restrânse va ploua slab.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS