14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul Hans Klemm: "Îi încurajăm pe toți românii să rămână implicați în procesul civic"

Ambasadorul Hans Klemm: „Îi încurajăm pe toți românii să rămână implicați în procesul civic”

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a transmis un mesaj de condoleanţe pentru victimele din Clubul Colectiv, dar şi de susţinere a românilor care au ieşit în mod paşnic în stradă pentru a protesta.

Redăm mai jos declaraţia integralăa a ambasadorului Klemm:”Ultimele zile au fost atât dinamice, cât și foarte emoționante. Transmitem din nou condoleanțe pentru decesele tragice din data de 30 octombrie și din zilele care au urmat. Aplaudăm exercitarea pașnică a libertății de exprimare și întrunire și îi încurajăm pe toți românii să rămână implicați în procesul civic.

Statele Unite ale Americii și România sunt aliați care au un parteneriat strategic puternic și plin de energie. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu președintele Iohannis, prim-ministrul interimar, Sorin Câmpeanu, și cu guvernul interimar în domeniile prioritare comune. În definitiv, relația SUA-România este puternică datorită valorilor noastre democratice comune, angajamentului nostru față de securitatea colectivă a cetățenilor noștri și dorința noastră de a asigura prosperitatea comună a ambelor noastre țări”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS