11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Klaus Iohannis a reacționat la situaţia din Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis a reacționat la situaţia din Republica Moldova

Preşedintele României, Klaus Iohannis, susţine că parcursul european al Republicii Moldova, eforturile de reformă şi de consolidare a acestuia trebuie să continue după demiterea Guvernului de la Chişinău. Într-un comunicat difuzat de Administraţia Prezidenţială se mai arată că este necesară formarea grabnică, la Chişinău, a unui guvern stabil, România reafirmând hotărârea de a acorda Republicii Moldova întregul său sprijin.

Mesajul Preşedintelui României, Iohannis, transmis în urma demiterii Guvernului din Republica Moldova:
„Am luat notă de votul din Parlamentul Republicii Moldova, prin care a fost aprobată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.
Republica Moldova traversează în prezent o perioadă dificilă pentru perspectiva agendei de reforme, pentru consolidarea parcursului european și, mai ales, pentru stabilitatea sa de ansamblu. Este esențial ca forțele politice să acționeze cu maturitate și responsabilitate, în conformitate cu așteptările cetățenilor, așa cum au fost exprimate la alegerile legislative din 30 noiembrie 2014.
Parcursul european al Republicii Moldova trebuie să continue. La fel, trebuie continuate eforturile de reformă, de consolidare a instituțiilor statului de drept, de soluționare a problemelor socio-economice ale actualității.
Din această perspectivă, este necesară formarea grabnică a unui guvern stabil și deplin angajat să acționeze cu energie în toate aceste direcții.
România își reafirmă determinarea de a acorda Republicii Moldova întregul său sprijin în acest sens.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS