11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Tăiere ilegală și furt de arbori în Lupșa de Sus

Mehedinţi: Tăiere ilegală și furt de arbori în Lupșa de Sus

Jandarmi mehedinţeni au identificat ieri în  satul  Lupșa de Sus  un bărbat care tăiase de pe picior cu ajutorul drujbei mai muți arbori de esență stejar. Acesta a fost surprins în moment ce se pregătea să plece după ce încărcase arborii tăiați în remorca unui tractor.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că arborii tăiați nu prezentau marcă silvică,  la fața locului fiind descoperite 30 de bucăți de material lemnos în lungime de 4,5 metri provenite din fasonarea a 5 (cinci) arbori tăiați de pe picior. De asemenea, au fost identificate și cele cinci cioate cu dimensiuni între 25 și 40 cm ce corespundeau cu dimensiunea arborilor tăiați, pe care persoana în cauză a încercat să le ascundă acoperindu-le cu frunze și pământ.
Cetățeanul, V.Mihai, domiciliat în comuna  Broșteni, județul Mehedinți a declarat că intenționa să transporte şi să comercializeze lemnele în localitatea Lupșa de Sus.
La fața locului s-au deplasat organele silvice pentru inventarierea materialului lemnons, iar politiștii solicitați să intervină au constatat că remorca tractorului era neînmatriculată.
Materialul lemnos a fost ridicat şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Corcova, iar drujba  împreună cu tractorul și remorca au fost predate organelor de poliție. Actele de sesizare sub aspectul sâvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori nemarcaţi si furt de arbori din fondul forestier naţional au fost înaintate instituțiilor abilitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS