19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate"Integrarea socio-educațională a grupurilor vulnerabile" în dezbatere la Craiova

„Integrarea socio-educațională a grupurilor vulnerabile” în dezbatere la Craiova

Fundația World Vision România a organizat, astăzi, masa rotundă cu tema “Integrare socio-educațională a grupurilor vulnerabile. Modele de bună practică și mecanisme de prevenire a riscului”.
Masa rotundă face parte dintr-o serie de 30 de evenimente desfășurate în 6 regiuni ale României în cadrul “Campaniei de informare și conștientizare a nevoilor de îmbunătățire a accesului și participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii.” La întâlnire au fost invitati: reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, agențiilor publice sau private cu atribuții în domeniul social, reprezentanți ai societății civile .

Principalele teme dezbătute au vizat:
– Principalele bariere ale grupurilor vulnerabile care le limitează accesul la educație și ocupare
– Exemple de bune practici locale în integrarea de persoane aparținând grupurilor vulnerabile pe piața muncii
– Conștientizarea și reducerea prejudecăților și stereotipurilor pe care le întâmpină grupurile vulnerabile.

La eveniment au participat  reprezentanți de la DG.A.S.P.C. DOLJ, PRIMĂRIA CRAIOVA,  AGENȚIA JUDEȚEANĂ DE PLĂȚI ȘI INSPECȚIE SOCIALĂ  DOLJ, reprezentanți ai comunităților  în care organizația World Vision România desfășoară activități , reprezentanți ai  ONG-urilor locale cu același domeniu de activitate,voluntari.
De asemenea, în cadrul  întâlnirii, s-au  adus în discuţie barierele  în calea incluziunii  grupurilor vulnerabile, exemple de succes sau provocări  pe care le-au evidențiat persoanele participante.
S-a evidențiat rolul colaborării instituționale în integrarea de persoane aparținând grupurilor vulnerabile pe piața muncii.

Proiectul își propune creșterea nivelului de calificare a 1440 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile din 6 regiuni ale României (Nord-Vest, Sud-Vest Oltenia, Nord-Est, Sud-Est, Vest și București-Ilfov), prin furnizarea de programe integrate de consiliere și formare profesională în vederea integrării sau reintegrării pe o piața a muncii flexibilă și incluzivă.
Obiectivele proiectului vizează furnizarea unui pachet de servicii integrate (sprijin social, sprijin juridic, consiliere vocațională, activități de dezvoltare personală) adaptate nevoilor specifice ale grupurilor defavorizate, implementarea de programe calificare/ recalificare  (curs de bucătar, lucrător comercial, coafor, electrician în constructii, ospătar, barman), realizarea unor activități de cercetare și a unor campanii de informare și conștientizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS