16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanţul seismului de luni din Afganistan şi Pakistan a ajuns la 311 morţi

Bilanţul seismului de luni din Afganistan şi Pakistan a ajuns la 311 morţi

Bilanţul cutremurului produs luni în Afganistan, care a fost resimţit în mai multe ţări din regiune, a ajuns la 311 morţi, iar echipele de intervenţie încercau să ajungă marţi în regiunile afgane şi pakistaneze cele mai afectate, relatează Associated Press în pagina online.
Potrivit unor oficiali afgani şi pakistanezi, 237 de persoane au murit în Pakistan şi 74 în Afganistan, în urma seismului cu magnitudinea 7,5, al cărui epicentru a fost localizat sub munţii Hindu Kush, în regiunea afgană slab populată Badakhshan, situată la graniţa cu Pakistanul, Tadjikistanul şi China.

Autorităţile afgane se străduiau să acceseze zonele cele mai afectate de cutremur, situate în apropierea epicentrului, care a fost localizat la 73 de kilometri sud de Fayzabad, capitala provinciei Badakhshan.

În Pakistan, Valea Swat şi zonele din apropierea oraşelor Dir, Malakand şi Shangla, din provincia montană Khyber Pakhtunkhwa, au fost de asemenea grav afectate de seism.

Peste 2.000 de persoane au fost rănite în urma cutremurului de luni, care a provocat de asemenea pagube la 2.500 de locuinţe din Pakistan, potrivit oficialilor.

Numărul victimelor înregistrate în această provincie ar urma „să crească până la sfârşitul zilei, după ce echipele de intervenţie vor ajunge în satele şi zonele izolate”, a precizat Adeeb.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS