18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcia: Doi poliţişti şi şapte militanţi ai Statului Islamic au fost ucişi

Turcia: Doi poliţişti şi şapte militanţi ai Statului Islamic au fost ucişi

Doi poliţişti turci şi şapte militanţi din cadrul grupării Statul Islamic (SI) au fost ucişi într-un schimb de focuri, după ce poliţia a descins luni dimineaţa în peste 12 case, în sud-estul ţării, anunţă surse din domeniul securităţii, potrivit tribune.com.pk.
Confrunările armate continuau – în cartierul Kayapinar din oraşul Diyarbakir, cu populaţie majoritar kurdă, potrivit acestor surse. Patru poliţişti au fost răniţi în schimbul de focuri, iar trei militanţi au fost capturaţi în viaţă, adaugă sursele citate.

Într-o înregistrare video publicată de agenţia de ştiri Dogan apar două vehicule de poliţie care înaintează pe un drum către un rând de case, iar în fundal se aud împuşcături.

Autorităţile turce şi-au extins operaţiunile vizând presupuse celule SI, după ce un dublu atac sinucigaş cu bombă, la Ankara, soldat cu peste 100 de morţi – cel mai sângeros atac de acest tip din istoria modernă a Turciei – a fost atribuit grupării jihadiste.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat săptămâna trecută că serviciile de informaţii siriene şi militanţi kurzi, ci nu doar SI, se află în spatele atacurilor care au vizat un miting al activiştilor prokurzi şi unor organizaţii civice.

Erdogan a declarat că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), poliţia secretă siriană „mukhabarat” şi gruparea kurdă siriană PYD au cooperat cu Statul Islamic în vederea comiterii atacului de la 10 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS