10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape un milion de persoane vor primi salariile în avans pentru luna decembrie

Aproape un milion de persoane vor primi salariile în avans pentru luna decembrie

Ministrul Fondurilor Europene Marius Nica a declarat că aproape un milion de persoane vor primi salariile în avans pentru luna decembrie.
În această categorie intră angajaţii de la stat care se ocupă de implementarea proiectelor europene, dar şi personalul care este implicat în proiecte cum ar fi cele de tip POSDRU. În total, 903.000 persoane îşi vor primi salariile, subvenţiile, onorariile sau stimulentele pentru luna decembrie în aceeaşi lună, nu în ianuarie, cum era programat.
„La ora actuală avem implicaţi în sistemul fondurilor europene aproximativ un milion de oameni pentru care, sub diferite forme, fie că vorbim de salarii, subvenţii, onorarii, fie de bunurile pe care le achiziţionează prin proiecte, încercăm să găsim o formulă ca acestea să fie plătite în decembrie. În mod normal salariile din decembrie se plătesc în ianuarie, astfel ele nu ar mai fi fost eligibile să fie trimise la Comisia Europeană. Ultima dată pentru cheltuiala eligibilă este 30 decembrie”, a declarat ministrul Marius Nica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS