8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn traficant de droguri a fost arestat de DIICOT după ce a încercat să vândă cannabis în Belgia

Un traficant de droguri a fost arestat de DIICOT după ce a încercat să vândă cannabis în Belgia

Un român a fost arestat preventiv după ce procurorii DIICOT au descoperit în casa sa peste șase kilograme de cannabis pe care încerca să le vând în Belgia. Potrivit unui comunicat DIICOT, Huțanu Ioan este acuzat că crescut o cultură circa 60 de plante de cannabis în locuința sa din localitatea Stroiești, Județul Iași. Bărbatul se ocupa de îngrijirea și întreținerea culturii de droguri  până în luna octombrie, când a recoltat plantele.

Anchetatorii spun că el intenționa să le vândă plantele în Belgia, către un alt dealer de droguri, imediat după ce se uscau.

„În acest sens, la 15 octombrie, inculpatul a contactat telefonic o persoană din Belgia, stabilind detalii referitoare la tranzacționarea cantității de cannabis recoltată, prețul acesteia, precum și modalitatea de transfer a cantității de cannabis, după uscarea acesteia, din România în Belgia, urmărind astfel obținerea unui folos material ilicit în valoare de 15.000 euro”, declară procurorii.

DIICOT mai declară că bărbatul deținea în locuința sa o cantitate de peste 6.3 kilograme de cannabis.

Acțiunea a fost realizată împreună cu ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Antidrog, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Operațiuni Speciale Iași.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS