Acasă Actualitate Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 9,6%

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 9,6%

-

În luna august 2015, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 1,4% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut  atât ca serie brută cu 9,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,0%.

În perioada 1.I – 31.VIII.2015, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I – 31.VIII.2014 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,2%, respectiv 5,8%.

August 2015  comparativ cu iulie 2015

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2015, comparativ cu luna precedentă, a crescut  pe ansamblu cu 1,4%, ca urmare a creşterii vânzărilor de produse  alimentare, băuturi şi tutun (+4,6%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+1,6%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2015, comparativ cu luna  precedentă a scăzut pe ansamblu cu 0,3%, ca urmare a scăderii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-4,3%). Creşteri au înregistrat  vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,0%) şi  vânzările de  produse nealimentare  (+0,1%).

August 2015  comparativ cu august 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2015, comparativ cu luna august 2014 a înregistrat o creştere cu 9,6% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+24,2%), comerţul cu amănuntul  al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,0%) şi la vânzările de produse nealimentare (+2,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2015, comparativ cu luna august 2014 a înregistrat o creştere cu 8,0% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+25,0%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,6%) şi la vânzările de produse nealimentare (+0,4%).

Perioada 1.I – 31.VIII.2015  comparativ cu perioada 1.I – 31.VIII.2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I – 31.VIII.2015, comparativ cu perioada 1.I – 31.VIII.2014 a înregistrat o creştere cu 6,2% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+14,8%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,4%). Vânzările de produse nealimentare au rămas la acelaşi nivel.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I – 31.VIII.2015, comparativ cu perioada 1.I – 31.VIII.2014, a înregistrat o creştere cu 5,8%, datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+14,0%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+4,9%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+0,3%).

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce a mai inventat Primăria Craiova? Sporul de periculozitate

Toţi angajaţii din Primăria Craiova, de la directori, şefi de serviciu şi până la muncitorii necalificaţi, primesc spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare. Sporurile variază de la 351 de lei brut pe lună, până la 1.808 lei brut. Am întrebat la DSP care sunt condiţiile vătămătoare şi periculoase din Primăria Craiova. Răspunsul a fost... o surpriză de proporţii.