17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo: Temperaturi de primăvară la Crăciun

Prognoza meteo: Temperaturi de primăvară la Crăciun

Crăciunul vine cu temperaturi de primăvară în majoritatea regiunilor ţării, arată prognoza meteorologilor, valabilă până pe 25 decembrie. În loc de zăpadă, românii vor avea parte de temperaturi de până la 18 grade Celsius. Însă, de pe 26 decembrie  vremea se strică brusc aşa că maximele nu vor mai depăşi 7 grade Celsius în sudul ţării Celsius, iar la munte, în nordul şi centrul ţării dar şi în unele zone din sud sunt şanse să ningă.

„Pe data de 26 vremea se va răci accentuat în majoritatea regiunilor țării noastre, iar temperaturile maxime se vor situa la nivelul întregii țări intre minus 1 și 7 grade Celsius. Așadar nu vor mai trece de 7 grade, însă sunt valori apropiate de ceea ce ar trebui să avem în mod normal în această perioada din an. Odată cu răcirea vremii și precipitațiile care vor cădea nu vor fi doar sub formă de ploaie și treptat se vor transfora și în ninsoare. Așadar, în jumătatea de sud a teritoriului vor fi precipitații pe arii extinse la început, ploaie, lapoviță, apoi mai ales ninsori. Apoi 27, 28 , 29 vor fi zile cu vreme schimbătoare, în 27 va fi mai  frig decât în mod normal, apoi temperaturile cresc ușor”, a precizat meteorologul Meda Andrei, potrivit b1.ro.

 Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia

La începutul intervalului valorile termice vor fi cu mult peste normele climatologice ale perioadei, cu temperaturi diurne ce vor atinge 12….13 grade pe 24 decembrie, când minimele nocturne vor fi de 1 grad, în medie regională. După această dată, vremea se va răci accentuat, iar pe 28 decembrie nu se vor mai depăşi temperaturi medii de 0 grade ziua si -5 grade noaptea. În intervalul 29 decembrie – 4 ianuarie, regimul termic nu va avea variaţii importante, menţinându-se apropiat de cel normal pentru perioada din an, cu medii ale valorilor maxime între 1 şi 3 grade şi ale celor minime între -4 şi -2 grade. În primele zile ale prognozei nu va ploua, însă probabilitatea pentru precipitaţii mixte pe arii mai extinse şi, posibil, moderate cantitativ, va creşte începând cu data de 26 decembrie.

La munte

Temperatura aerului va fi în creştere în primele zile ale intervalului, astfel încât pe 24 decembrie maximele diurne vor atinge, în medie, 4 grade Celsius, iar minimele nocturne vor fi de -3…-2 grade. Ullterior, până la sfârşitul primei săptămâni de prognoză, vremea se va răci de la o zi la alta, iar mediile termice vor scădea spre -8 grade ziua şi -12 grade noaptea. La începutul celei de a doua săptămâni temperatura aerului va marca o creştere, după care se va menţine relativ constantă până la sfârşitul intervalului, cu valori apropiate de normele perioadei, respectiv maxime diurne între -4 şi -2 grade şi minime nocturne situate în general între -9 şi -7 grade.
Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse şi moderate cantitativ va creşte după data de 25 decembrie, când vor predomina ninsorile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS