21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePunct sanitar nou şi parc extins în comuna Gângiova

Punct sanitar nou şi parc extins în comuna Gângiova

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Până la 1 ianuarie 2015, în comuna Gângiova se vor finaliza mai multe proiecte, astfel că locuitorii vor beneficia, începând din noul an, de un parc mai mare, de un punct sanitar şi de alimentare cu apă în grădiniţă, şcoală şi dispensar.

Administraţia comunei are câteva proiecte în derulare şi se gândeşte deja la modalităţi de a continua investiţiile. În prezent, se lucrează la extinderea parcului amenajat în faţa primăriei în anul 2009, un proiect în valoare de 50.000 de euro, care se estimează că va fi gata până la sfârşitul anului. „Depindem de condiţiile meterologice, însă până la sfârşitul anului sperăm că lucrările se vor încheia“, a declarat edilul comunei, Preda Cristache.
După ce, în 2012 şi în 2013, în şcolile din Comoşteni, respectiv Gângiova au fost instalate centrale termice, un alt proiect în derulare priveşte alimentarea cu apă a grădiniţei, a şcolii şi a dispensarului, care este gata în proporţie de 85%. „Am avut chiar de curând o discuţie cu constructorul, care spune că va termina lucrările înainte de încheierea anului“. Proiectul este finanţat prin OGnr. 28, la fel ca şi asfaltarea drumurilor comunale pe o distanţă de zece kilometri, proiect care a trecut de faza de eligibilitate, iar acum se află în faza de contractare. „Pe lângă acest proiect de asfaltare, am mai realizat şi doi kilometri de pietruire de drumuri în satul Comoşteni“, a completat Preda Cristache.
„Ne dorim să reuşim să terminăm şi baza sportivă, a cărei modernizare a început în anul 2009. În prezent, este realizată în proporţie de 45%, însă fondurile au fost sistate şi aşteptăm finanţare de la guvern pentru a putea relua lucrările“.
În ceea ce priveşte punctul sanitar, acesta va fi inaugurat pe 1 ianuarie în satul Comoşteni din comună. Începând de la această dată, satul va beneficia de prezenţa unui medic de familie şi de un punct farmaceutic. „Am semnat deja contractul cu farmacia, au fost aduse echipamentele. De la 1 ianuarie, vor funcţiona atât cabinetul medicului de familie, cât şi punctul farmaceutic“, spune primarul. „Mai avem în plan introducerea apei în comună, aşteptăm redeschiderea Măsurii 3.2.2. pentru a depune proiectul şi ne mai gândim şi la refacerea acoperişului bisericii, care are probleme. Atunci când plouă, apa se scurge şi înăuntru, astfel că se degradează şi interiorul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS