12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă o victimă a accidentului aviatic din Constanța a fost adusă la mal

Încă o victimă a accidentului aviatic din Constanța a fost adusă la mal

(Foto: b1.ro)
(Foto: b1.ro)

Echipele de intervenţie au adus cu şalupa la mal, în această seară, în jurul orei 21:25, trupul uneia dintre cele trei persoane căutate în Lacul Siutghiol din staţiunea constănţeană Mamaia în urma prăbuşirii elicopterului SMURD, informează Mediafax.ro. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat, este vorba despre copilotul elicopterului prăbuşit, echipajele medicale aflate la faţa locului începând imediat masajul cardiac. Arafat a spus că bărbatul este în stop cardio-respirator şi în şoc hipotermic şi posibil şi cu traumatisme. „Omul este în stop cardio-respirator şi nu are semne vitale, dar conform procedurii avem obligaţia să îl resuscităm cel puţin până se mai încălzeşte să vedem dacă cordul porneşte”, a explicat Arafat.

El a menţionat însă că situaţia este gravă şi că şansa de supravieţuire este foarte mică. Arafat a refuzat să dea numele copilotului, spunând doar că a vorbit cu tatăl acestuia, pe care l-a informat despre situaţie.

Secretarul de stat în MAI a spus că urmează să fie adus la mal trupul altei victime dispărute în lacul Siutghiol.

Reamintim că o femeie, medicul aflat în elicopterul prăbușit, a fost găsită în primele minute de către echipele de salvare, ea fiind transportată la spital, unde a fost internată la Secția de Terapie Intensivă.

Arafat nu exclude total posibilitatea salvării celorlalte victime

Raed Arafat, ajuns, în această seară la locul prăbuşirii elicopterului SMURD, a declarat că nu exclude total posibilitatea ca celelalte trei persoane aflate la bordul aparatului de zbor să fie găsite în viaţă, dar că sunt „foarte multe incertitudini” care ar anula această variantă, informează gandul.info citând Mediafax. Secretarul de stat Arafat a spus că nu exclude în totalitate varianta ca asistenta medicală, pilotul şi copilotul elicopterului SMURD prăbuşit în Lacul Siutghiol să mai fie găsiţi în viaţă, dar că sunt foarte multe incertitudini în privinţa şanselor acestora de supravieţuire, între care hipotermia sau posibile traume, care ar anula orice şanse de a fi salvaţi.

Arafat nu a vrut să facă publice numele celor patru membri aflaţi în aparatul de zbor şi a spus că toţi cei trei dispăruţi care sunt căutaţi încă în lac sunt tineri, cu vârste sub 40 de ani.

(Foto: gandul.info)
(Foto: gandul.info)

Raed Arafat a spus că înainte să ajungă la locul prăbuşirii elicopterului a trecut pe la Spitalul Judeţean şi s-a interesat de starea doctoriţei salvate, spunând că aceasta este în stare critică şi este intubată, fiind în continuare la Terapie Intensivă. Arafat a mai spus că, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a medicului, se va decide dacă va fi necesară mutarea sa într-o unitate medicală din Bucureşti.

Potrivit b1.ro, Raed Arafat a declarat, de asemenea, că flota de elicoptere SMURD va rămâne la sol pentru investigații, în urma prăbușirii unui astfel de aparat în lacul Siutghiol din Constanța. „Vreau să anunț că s-a luat decizia ca toate elicoptere de acest tip să rămână la sol până ce va fi sigur că sunt sigure. Toate vor rămâne la sol până ne vom asigura că nu este nici o problemă. Toate vor fi oprite pentru că toate sunt de acest tip”, a declarat Arafat.

MAI: Căutările continuă

MAI a anunțat în această seară, printr-un comunicat, că operațiunile de salvare a victimelor prăbuşirii elicopterului SMURD continuă. „Căutările pentru găsirea tuturor membrilor echipajului elicopterului continuă, acționându-se cu 9 ambarcațiuni de diferite tipuri cu mijloace de iluminat subacvatice și de suprafață, având la bord echipe de scafandri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (din cadrul Ministerului Afacerilor Interne) și ai Ministerului Apărării Naționale.

Precizăm că în conformitate cu procedurile de căutare, în zona de acțiune a scafandrilor sunt folosite ambarcațiuni cu vâsle, pentru a evita producerea unor accidente în condiții de vizibilitate scăzută.

Din dispoziția vicepremierului Gabriel Oprea, un elicopter al Ministerului Apărării Naționale survolează lacul Siutghiol pentru a lumina zona de căutare a scafandrilor.

La fața locului sunt mobilizați peste 150 de pompieri, jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și militari, dintre care 42 sunt scafandri profesioniști.

Până la acest moment echipele de căutare au găsit și ridicat la suprafață mai multe părți din aeronava prăbușită. Cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului se realizează de către Parchetului Militar”, se arată în comunicatul citat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS