Acasă Actualitate Facilităţile de transport se vor acorda numai pe baza cardului de sănătate...

Facilităţile de transport se vor acorda numai pe baza cardului de sănătate începând din 2015

-

Cardul de sănătate va fi activat la cabinetul medicului de familie
Cardul de sănătate va fi activat la cabinetul medicului de familie

Asigurarea facilităţilor de transport pentru persoanele care beneficiază de acest drept, potrivit legii, se mai poate face pe baza tichetelor de călătorie gratuită sau a taloanelor speciale de călătorie numai până la data de 31 decembrie 2014, informează capital.ro. Începând cu 1 ianuarie 2015, facilităţile de transport se vor acorda doar pe baza cardului emis de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Ministerul Transporturilor a informat că a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă privind prorogarea unor termene privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea facilităţilor la transport pentru anumite categorii de persoane. „A fost adoptată Ordonanţa de urgenţă privind prorogarea unor termene privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea facilităţilor la transport pentru anumite categorii de persoane. Asigurarea facilităţilor de transport pentru persoanele care beneficiază de acest drept, potrivit legii, se mai poate face pe baza tichetelor de călătorie gratuită sau a taloanelor speciale de călătorie numai până la data de 31.12.2014, dată la care urmează să fie asigurate aceste facilităţi pe baza cardului emis de către CNAS. Procesul de distribuţie a cardului naţional de asigurări de sănătate este în curs de derulare”, se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Prin promovarea acestui act normativ, „se realizează asigurarea în continuare a facilităţilor de transport, prin utilizarea tichetelor de călătorie gratuite sau a taloanelor speciale de călătorie, până la emiterea în totalitate a cardurilor de sănătate”, se subliniază în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

Parlamentul European o audiază pe Adina Vălean

Adina Vălean, nominalizată pentru postul de comisar european, va fi audiată marţi în comisiile parlamentare reunite de afaceri europene. Anunţul a fost...