22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStructura şi componenţa componenţa Guvernului Ponta 4

Structura şi componenţa componenţa Guvernului Ponta 4

În componenţa Guvernului Ponta 4 va fi un singur vicepremier, această funcţie urmând a fi deţinută de Gabriel Oprea.  Liviu  Dragnea nu va mai fi vicepremier, el urmând să deţină doar portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Potrivit listei de miniştri prezentată de Ponta, Darius Vâlcov va prelua portfoliul Finanţelor, comasat cu cel al Bugetului. La Ministerul Mediului a fost propusă Graţiela Gavrilescu (PLR).  PLR va mai avea un ministru în persoana lui Andrei Gerea, care va deţine portofoliul Energiei, comasat cu domeniul IMM-urilor. Portofoliul Economiei va fi preluat de PSD, care îl va propune pe deputatul Mihai Tudose. Educaţia a fost cedată PC, care îl va propune pe Sorin Câmpeanu. La Comunicaţii a fost propus deputatul Sorin Grindeanu (PSD). Minsiterul Culturii va fi deţinut de PSD, care îl va propune pe deputatul Ionuţ Vulpescu.

Ministerul Românilor de Pretutindeni se va păstra şi în viitorul guvern, acesta urmând să fie deţinut de senatorul Adrian Anghel. De asemenea, se va menţine şi portofoliul Dialogului Social, unde va fi propus senatorul Liviu Pop.

Ceilalţi deţinători de portofolii rămân neschimbaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS