(Foto: rt.com)
(Foto: rt.com)
(Foto: rt.com)

Prim-ministrul ucrainean Arsenii Iațeniuk a anunţat astăzi că un accident minor s-a produs astăzi la centrala nucleară Zaporoje, informează b1.ro. Agenţia Interfax scrie că problema a apărut la reactorul numărul 3, de 1.000 de megawaţi, care ar fi urmat să ajungă din nou la capacitate normală pe 5 decembrie. Potrivit cotidianului Der Spiegel, care îl citează pe ministrul ucrainean al Energiei, Volodimir Demcisin, s-ar fi produs pagube minore la un reactor care funcţionează sub capacitatea normală. Demcisin a dat însă asigurări că problemele de la centrala nucleară vor fi rezolvate până pe 5 decembrie.

Centrala nucleară de la Zaporoje este cea mai mare nu doar din Ucraina, ci și din Europa, fiind situată la circa 700 de kilometri de România. Totodată, centrala este a cincea ca mărime din lume.

Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.