10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis: Alegerile din Republica Moldova s-au organizat exemplar

Klaus Iohannis: Alegerile din Republica Moldova s-au organizat exemplar

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a transmis un comunicat de presă privind alegerile din Republica Moldova pe care il redăm integral:

„De-a lungul întregii zile de ieri și în cursul zilei de astăzi, am urmărit desfășurarea alegerilor generale din Republica Moldova și numărătoarea voturilor.  Împreună cu toți românii,  am fost și eu alături de cetățenii Republicii Moldova în acest moment crucial pentru țările noastre si pentru  întreaga regiune.

Am mai multe motive de satisfacție. Întâi de toate, m-am bucurat să văd că alegerile s-au desfășurat în liniște și cu respectarea deplină a standardelor democratice în materie. În acest sens, felicit Guvernul de la Chișinău pentru felul exemplar în care a organizat acest scrutin.Cel mai important motiv de satisfacție provine însă din rezultatele care se prefigurează.  Ele confirmă anticiparea noastră despre faptul că  majoritatea cetățenilor Republicii Moldova își dorește o continuare accelerată a parcursului european al țării lor.

Din punctul meu de vedere, rezultatul alegerilor este limpede: electoratul își dorește un guvern reformist, decis sa continue efortul de modernizare în sens european a Republicii Moldova. Creșterea economică,  reforma justiției și lupta împotriva corupției,  protecția familiei și a celor dezavantajați, integrarea deplină în viața publică a minorităților naționale, creșterea calității învățământului și  independența energetică, iată doar câteva din punctele esențiale care trebuie să treacă de pe agenda cetățeanului pe lista de priorități a noului uvern.

Adresez felicitările mele Partidului Liberal-Democrat din Moldova, partenerul nostru în marea familie a popularilor europeni. Felicit, de asemenea,  Partidul Liberal pentru succes. Mă adresez, în fine, Partidului Democrat din Moldova cu același mesaj de felicitare și solidaritate. Acestor partide le  revine răspunderea de a continua, într-un ritm încă mai dinamic, drumul Republicii Moldova către Europa unită. Vreau să îi asigur pe toți cetățenii moldoveni că România le-a înteles așteptările și mesajul și că le va fi mereu alături. Aștept cu bucurie momentul unei noi vizite în Republica Moldova  și începutul colaborării cu viitorul guvern pro-european de la Chișinău”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS