Acasă Actualitate Udrea susține că nu are nici o implicare în dosarul retrocedărilor supraevaluate...

Udrea susține că nu are nici o implicare în dosarul retrocedărilor supraevaluate care îl vizează pe Dorin Cocoș

-

Elena Udrea spune că Oltenia trebuie scoasă de sub ocupaţia PSD

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Elena Udrea, a scris sâmbătă pe pagina sa de Facebook că nu are nici o implicare în dosarul retrocedărilor supraevaluate care îl vizează pe fostul său soț Dorin Cocoș și pe procurorul-șef al DIICOT, Alina Bica.

Omul de afaceri Dorin Cocoș ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni pe lângă factori de decizie din Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) în legătură cu despăgubirea lui Stelian Gheorghe pentru un teren în Capitală, reiese din referatul DNA la dosarul în care este cercetată și procurorul-șef al DIICOT, Alina Bica, pentru fapte de corupție.

„Nu știu nimic despre cazul retrocedărilor supraevaluate în care ar fi implicați Alina Bica și fostul meu soț, Dorin Cocoș. Nu am nicio legătură cu acest subiect și niciun fel de implicare în acest caz. Relația de prietenie pe care o am cu Alina Bica este de notorietate publică, nu am ținut-o niciodată ascunsă și a început ca urmare a colaborării în Guvernul din care amândouă am făcut parte. Văzând că s-a speculat pe ideea nominalizării sale în comisia de la ANRP fac precizarea că Alina Bica a reprezentat acolo Ministerul Justiției ca efect al legii”, precizează Udrea.

Ea mai susține că nu a discutat cu Alina Bica despre activitatea ei la ANRP nici când era acolo, nici după ce a plecat din respectiva comisie.

„Mai mult, până la suspendarea activității Agenției nu am știut măcar că ea este cea care reprezintă Ministerul Justiției (MJ) în restituirea proprietăților, nefiind un aspect care să fie de interes pentru activitatea mea în Guvern. Am apreciat întotdeauna profesionalismul doamnei Alina Bica recunoscut prin participarea sa la elaborarea celor două noi Coduri Penale și la menținerea legalității actelor adoptate de Guvern pe care chiar ea le aviza, de regulă, din partea MJ”, a menționat Udrea.

Liderul PMP a mai scris că sper că Alina Bica își va putea dovedi nevinovăția în faţa legii.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis sâmbătă ca Alina Bica, procuror șef al DIICOT, să fie arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzată de DNA de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Mandate de arestare preventivă au primit și Emil Nuțiu, expert evaluator; Lăcrimioara Alexandru și Dragoș Bogdan, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.

Decizia instanței nu este definitivă, însă executorie.

 

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.