Acasă Actualitate CNADNR dezminte că ar fi anulat contractele de deszăpezire în prag de...

CNADNR dezminte că ar fi anulat contractele de deszăpezire în prag de iarnă

-

Salubritate Craiova a semnat acordul-cadru pentru deszăpezirea în iarna 2014-2015. Acesta va intra în vigoare pe 17 noiembrie, astfel că, în eventualitatea unei ninsori, zeci de utilaje și tone de materiale antiderapante sunt pregătite pentru intervenție

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) afirmă că nu a dispus anularea contractelor de deszăpezire în prag de iarnă, după ce în presă au apărut astfel de informaţii, potrivit unui comunicat al companiei.

„Suma pentru care se va organiza licitaţia la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova – Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu este de aproximativ 5 milioane de lei pentru activitatea de deszăpezire aferentă iernii 2014-2015 şi nu 9,5 milioane de euro aşa cum, în mod eronat, s-a afirmat în materialele prezentate în mass media“ se arată în comunicat. CNADRN recunoaşte că a reziliat un contract cu firma SC Coremi, în valoare de 8,32 milioane de lei fără TVA, dar că valoarea sa nu era de 9,5 milioane de euro, aşa cum a apărut în presă. Concomitent, şi contractele cu Teloxim, care se ocupa cu deszăpezirea în zonele Tulcea şi Constanţa, au fost reziliate „dar din cauza incapacităţii tehnice şi financiare a acestei societăţi comerciale“. „Referitor la faptul că Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri: Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Craiova, Timişoara şi Braşov vor fi nevoite să asigure activitatea de deszăpezire în regie proprie, precizăm că aşa cum a fost menţionat şi în răspunsurile transmise de CNADNR SA presei, au fost organizate diferite procedurii de achiziţie pentru contractarea serviciilor de deszăpezire la nivelul întregii ţări, urmând ca în cel mai scurt timp să fie definitivată şi situaţia celor 3 loturi rămase neacoperite: SDN Constanţa, SDN Tulcea şi SDN Galaţi“, se spune în comunicat.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.