10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE Persoanele rănite în accidentul în care un elicopter s-a prăbuşit la Sibiu vor fi transportate la București

UPDATE Persoanele rănite în accidentul în care un elicopter s-a prăbuşit la Sibiu vor fi transportate la București

Cele două persoane rănite în accidentul aviatic de la Sibiu vor fi transportați de la UPU Târgu Mureş la Spitalul de Arşi din Bucureşti, cu un avion medical Spartan, care se află deja pe Aeroportul din Târgu Mureş, au anunțat miniştrii Mircea Duşa şi Gabriel Oprea, care i-au vizitat pe răniţi, relatează b1.ro.

Ministrul Gabriel Oprea a afirmat că au fost luate toate măsurile pentru transportarea răniţilor cu avionul medical. „Au fost foarte bine trataţi aici. Faptul că au arsuri ne determină să-i trimitem la spitalul din Bucureşti. Ancheta a fost preluată de Parchtul Militar”, a spus Oprea.

Răniţii vor fi preluaţi de o ambulanţă de transport victime multiple pentru a fi duşi la aeroport.

UPDATE (17:09): Toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor organiza, luni, ceremonii militare şi religioase de comemorare a celor opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de vineri, a informat MApn, potrivit Mediafax.

UPDATE (17:40): Prima persoană care a ajuns la locul accidentului aviatic petrecut vineri în județul Sibiu povesteşte că a auzit elicopterul în zbor, fără a-l putea vedea din cauza ceţii, după care a auzit o explozie şi s-a îndreptat spre acea zonă, transmite b1.ro.
Beniamin Pădure, cioban din satul sibian Stejăriș, se afla cu oile unul din dealurile din apropierea localității când a auzit o explozie și a văzut un fum negru. „Era ceaţă de nu vedeai la zece metri în faţa ochilor. Am auzit zgomot ca de elicopter sau avion, dar nu-l puteam vedea. Când am auzit explozia, am fugit cu colegul meu spre locul de unde a venit zgomotul. Când am ajuns lângă elicopter, am început să strigăm dacă ne aude cineva. Ne-a răspuns un bărbat şi m-am dus lângă el, mi-a cerut apă, dar nu aveam la mine”, a spus pentru Mediafax, Beniamin Pădure. El spune că bărbatul era plin de arsuri pe mâini, pe corp şi pe picioare, dar era conştient.
„M-a întrebat unde suntem şi i-am explicat că între Stejăriş şi Mălâncrav. A luat telefonul şi şi-a sunat şeful şi i-a zis că elicopterul s-a prăbuşit şi i-a explicat unde. Cel de-al doilea era tăiat rău pe faţă şi ars peste tot. Ce am văzut aici nu mai vreau să văd niciodată în viaţa mea şi nici nu cred că voi uita vreodată”, afirmă ciobanul.
El povesteşte că ulterior a văzut, în jurul elicopterului, pe o rază de circa 30 de metri, şi celelalte victime. El spune că el a rămas la locul accidentului până când au venit salvatorii, iar colegul său a plecat cu oile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS