17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParchetul Instanţei Supreme a deschis dosar penal faţă de încălcarea dreptului constituţional la vot în diaspora

Parchetul Instanţei Supreme a deschis dosar penal faţă de încălcarea dreptului constituţional la vot în diaspora

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu (Foto: evz.ro)

Parchetul Instanţei Supreme a deschis dosar penal in rem faţă de încălcarea dreptului constituțional la vot în diaspora. Urmărirea penală – cu privire la faptă – a început imediat după primul tur al alegerilor prezidențiale. Anunțul a fost făcut astăzi de Tiberiu Nițu, procurorul general al României, care susține că au fost primite mai multe sesizări de la românii din diaspora.
Respectivele sesizări vizează miniştri şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor implicate în organizarea alegerilor din diaspora.  Sesizările sunt îndreptate împotriva miniştrilor care, în opinia petiţionarilor, au avut atribuţii în organizarea alegerilor.
„Au fost foarte multe sesizări depuse de diferite persoane. S-a început urmărirea penală cu privire la fapta şi s-au solicitat relaţii la alte autorităţi şi anchetă se va desfăşura în continuare cu privire la fapta, împiedicarea exercitării dreptului la vot, prevăzută de articolul 385 din Codul penal. Sesizările sunt îndreptate împotriva miniştrilor celor care, în opinia petiţionarilor, au avut atribuţii de a organiza alegerile”, a afirmat Niţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS