15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru două săptămâni în Oltenia şi la munte

În zilele următoare, temperaturile încep să scadă uşor, iar de joi nu vor mai trece de 12 grade. Va continua să plouă, chiar abundent la mijlocul acestei săptămâni în centru, est şi sud-est, în timp ce la munte şi în nordul Moldovei vor fi lapoviţa şi ninsori. În weekend, doar izolat mai cad precipitaţii mixte, însă vremea se răceşte considerabil. Maximele termice se opresc la 2 grade Celsius în Bucovina, iar pe timpul nopţilor temperaturile scad sub zero grade în mare parte din ţară. Atmosfera se va menţine rece până spre sfârşitul lunii noiembrie, deşi soarele se va arăta în majoritatea zonelor.

Prognoza meteo în Oltenia

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme normală termic pentru data din calendar şi chiar uşor mai caldă spre mijlocul săptămânii, astfel că valorile maxime vor fi, în medie, de 9…13 grade. Abatarea pozitivă faţă de mediile specifice perioadei va fi evidentă la valorile nocturne de la începutul intervalului, acestea urmând a se încadra între 5 şi 7 grade, mediat pe regiune. Începând din 21 noiembrie însă, temperaturile vor scădea, devenind mai mici decât cele normale în această perioadă din an, cu un ecart mediu de 4…8 grade la cele diurne şi -2…2 grade la minimele nocturne.
În perioada 17-21 noiembrie, vor fi ploi pe arii extinse, în special în 18-19 noiembrie, când acestea vor fi în general moderate cantitativ. După data de 25 noiembrie va creşte probabilitatea pentru precipitaţii mixte.

La munte

Regimul termic se va situa la începutul intervalului în general peste cel climatologic normal, cu valori diurne în medie de 4…7 grade şi minime de 0…2 grade. Din data de 20 noiembrie, vremea se va răci accentuat, astfel că, pe timpul nopţilor, temperaturile vor fi exclusiv negative, spre o medie de -7…-4 grade, iar în cursul zilelor, valorile termice se vor situa în jurul limitei de îngheţ. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în prima săptămână a intervalului de referinţă. La început vor fi mai ales ploi, iar la peste 1700 m, precipitaţii mixte dar în 20 şi 21 noiembrie vor predomina ninsorile.

Precipitaţii în general slabe cantitativ, mai ales ninsori, se vor semnala din nou după data de 25 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS