11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii cercetează 45 de cazuri de posibile infracţiuni din procesul de votare

Poliţiştii cercetează 45 de cazuri de posibile infracţiuni din procesul de votare

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor, subcomisar de poliţie Monica Dajbog, a susţinut, astăzi la ora 17.00, o declaraţie de presă privind desfăşurarea procesului electoral.

„În cele 10 ore de la deschiderea secţiilor de vot, în întreaga ţară, au fost înregistrate 218 sesizări de încălcări ale actelor normative care privesc desfăşurarea alegerilor. Cele mai multe aspecte care au fost sesizate au vizat continuarea propagandei electorale, posibile situaţii de turism electoral şi de corupere a alegătorilor. Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au verificat toate sesizările pentru a stabili cu certitudine existenţa sau nu a aspectelor semnalate. Până în prezent, 90 dintre sesizări nu s-au confirmat. Până la acest moment, au fost sesizate 45 de situaţii privind posibile infracţiuni. Toate sunt în curs de verificare, iar acolo unde se constată existenţa unor indicii de încălcare a legii se vor face investigaţii conform competenţelor legale. S-au aplicat măsuri sancţionatorii pentru 32 de contravenţii, respectiv 9 avertismente scrise şi amenzi în valoare de 14.100 de lei.

În judeţul Dolj o femeie a fost sancţionată contravenţional cu 1.500 de lei pentru că a sfătuit un bărbat în vârstă de 76 de ani să voteze cu un anumit candidat.

Poliţia verifică sesizările privind cazurile de turism electoral pentru a stabili cu certitudine dacă aspectele semnalate se confirmă sau nu”, a spus Monica Dajbog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS